Tips bij het kopen van ramen en deuren

Ramen vormen een van de belangrijkste aspecten van een gebouw, het belangrijkste doel van een raam is om de kamer natuurlijk licht te geven en tegelijkertijd te beschermen tegen externe factoren zoals geluid en temperatuur.

 • Vraag naar de gebruikte profielen:

  Bij het kiezen van vensters is het erg belangrijk om een ​​kwaliteitsprofiel systeem te kiezen, de reputatie en ervaring is erg belangrijk.
  Voor PVC zijn 5 en 7 kamers in profielen het optimale aantal, kamers vertegenwoordigen luchtbellen in het profiel die thermische en geluidsisolerende functies hebben, het aantal kamers wordt gemaakt volgens de dikte van het profiel.
  Bij aluminium profielen zijn thermische onderbrekingen het belangrijkste aspect. Vraag uw raambedrijf gerust naar certificaten met profielprestaties.

 • Vraag naar de glaspakketten:

  Glas beslaat het grootste vierkant van het raam en daarom moet je heel voorzichtig zijn met het glas dat gebruikt wordt.
  Vraag gerust naar de producent van het glas en het type glas dat wordt gebruikt, al onze ramen gebruiken clima guard zonneglas van Guardian.
  De luchtbellen tussen de glasverpakkingen zijn ook cruciaal, al onze glasverpakkingen bevatten 90% argongas in de luchtzakken, wat veel betere thermische waarden oplevert.
  Onze standaard glazen zijn 4x16x4 mm (dubbele beglazing) en 4x16x4x16x4 mm (driedubbele beglazing).

 • Vraag naar de fittingen:

  Vraag uw raamproducent naar de armaturen die zij gebruiken in hun productie.
  De luchtdichtheid van het raam hangt sterk af van de gebruikte fittingen, bij slechte fittingen heeft u ramen die niet luchtdicht zijn en lucht lekken, terwijl u bij goede montage een volledig luchtdicht raam hebt dat nergens lucht lekt.

Als u extra advies nodig heeft bij aankoop, neem dan contact met ons op

NEEM CONTACT OP

Inspiratie